Опції зарахування
Технологія продуктів функціонального призначення
Метою викладання навчальної дисципліни “Технологія продуктів функціонального призначення” є ознайомлення студентів із новітніми технологіями виробництва функціональних харчових продуктів із різних видів сировини; з'ясування проблем, що стоять перед індустрією здорового харчування і оволодіння методами розроблення нових та вдосконалення існуючих технологічних процесів; сучасними біологічними та фармацевтичними уявленнями щодо ролі лікарських форм препаратів та продуктів оздоровчої дії.
Основними завданнями вивчення дисципліни “Технологія продуктів функціонального призначення” є навчання студентів використовувати набуті знання для розроблення нових і вдосконалення існуючих технологій виробництва оздоровчих та функціональних харчових продуктів на зерновій, молочній, оліє-жировій основі та при виробництві безалкогольних напоїв підвищеної біологічної дії, оволодіння методами контролю якості та безпеки сировини і продуктів з неї; розуміння завдань, що стоять перед інноваційними технологіями у харчовій промисловості.