Опції зарахування
Технологія оздоровчих напоїв та фітоконцентратів
Метою викладання дисципліни “Технологія оздоровчих напоїв та фітоконцентратів” є ознайомлення студентів із новітніми технологіями виробництва оздоровчих та функціональних напоїв із різних видів сировини; з'ясуванні проблем, що стоять перед індустрією здорового харчування і оволодінні методами розроблення нових та вдосконалення існуючих технологічних процесів; сучасними біологічними уявленнями щодо ролі напоїв оздоровчої дії у формуванні здоров’я людини та профілактиці хвороб.
Основними завданнями вивчення дисципліни є навчання студентів використовувати набуті знання для розроблення нових і вдосконалення існуючих технологій виробництва оздоровчих та функціональних напоїв підвищеної біологічної дії на основі різних видів натуральної сировини, оволодіння методами контролю якості та безпеки сировини та напоїв з неї; розуміння завдань, що стоять перед технологіями продуктів оздоровчого призначення у харчовій промисловості.