Опції зарахування
Основи виробництва продуктів оздоровчого призначення
Мета – надання студентам необхідної базової суми знань в галузі новітніх технологій виробництва оздоровчих харчових продуктів із різних видів сировини; змалювати перспективи та проблеми, що стоять перед вітчизняною індустрією здорового харчування, і роль кожного майбутнього випускника у розвитку цієї індустрії; ознайомлення з сучасними методами розроблення нових та вдосконалення існуючих технологічних процесів; сучасними біологічними уявленнями щодо ролі продуктів оздоровчої дії у функціонуванні живого організму, підготовка до самостійної ефективної професіональної діяльності на підприємствах харчової промисловості, спрямованої на забезпечення виготовлення харчових продуктів, підвищення конкурентноспроможності вітчизняних харчових продуктів.
Завдання дисципліни "Основи виробництва продуктів оздоровчого призначення" є вивчення студентами загальних питань та теоретичних основ з розроблення нових і вдосконалення існуючих технологій виробництва оздоровчих харчових продуктів, вивчення дії окремих компонентів таких продуктів на організм людини, оволодіння методами контролю якості та безпеки сировини і продуктів виготовлених на її основі, в надання студентам уміння використати набуті знання для розроблення нових продуктів оздоровчого призначення.