Біотехнологічні та фізико-хімічні основи харчових виробництв. Модуль 4. Функціональні властивості вуглеводів і білків та їх перетворення в харчових технологіях
Камбулова Юлія Вікторівна

Біотехнологічні та фізико-хімічні основи харчових виробництв. Модуль 4. Функціональні властивості вуглеводів і білків та їх перетворення в харчових технологіях

Предметом вивчення навчальної дисципліни є сукупність знань стосовно основних біохімічних, фізико-хімічних, фізичних, механічних процесів  перетворення складових сировини харчових підприємств в технологічному процесі виробництва продукції і встановлення залежності між перебігом цих процесів і якістю кінцевого продукту.

Метою викладання навчальної дисципліни «Біотехнологічні та фізико-хімічні основи харчових технологій» є надання студентам цілісного уявлення про сукупність процесів, які забезпечують задані властивості різних харчових продуктів, та необхідність використання комплексного підходу при вивченні та удосконаленні технологічних процесів.

На основі  отриманих знань здобувач може в майбутньому обрати для себе певну спеціалізацію чи згодом працювати на посадах, які потребують кваліфікованих знань щодо якості та безпечності харчових продуктів.

Мікробіологія для харчових технологій. Модуль 1. Загальна мікробіологія
Грегірчак Наталія МиколаївнаКовшар ІринаСулейко Татьяна ЛеонидовнаУдимович Віктор Миколайович

Мікробіологія для харчових технологій. Модуль 1. Загальна мікробіологія

Мета дисципліни – засвоєння здобувачами вищої освіти знань про організацію та життєдіяльність мікроорганізмів, особливості будови та функціонування живих клітин та набуття вміння встановлювати причинно-наслідкові зв¢язки і робити висновки щодо цілеспрямованого використання мікроорганізмів і продуктів їхньої життєдіяльності у харчовій промисловості.

Завдання. Надати здобувачам комплекс необхідних знань  про основні положення мікробіології харчових продуктів, організацію мікробних спільнот, філогенетичні зв’язки у спільноті і подальшого їх застосування для розробки і вдосконалення технологій харчових продуктів.