Біотехнологічні та фізико-хімічні основи харчових виробництв. Модуль 4. Функціональні властивості вуглеводів і білків та їх перетворення в харчових технологіях
Метою викладання навчальної дисципліни «Біотехнологічні та фізико-хімічні основи харчових технологій» є надання студентам цілісного уявлення про сукупність процесів, які забезпечують задані властивості різних харчових продуктів, та необхідність використання комплексного підходу при вивченні та удосконаленні технологічних процесів.
Мікробіологія для харчових технологій. Модуль 1. Загальна мікробіологія
Мета дисципліни – засвоєння здобувачами вищої освіти знань про організацію та життєдіяльність мікроорганізмів, особливості будови та функціонування живих клітин та набуття вміння встановлювати причинно-наслідкові зв¢язки і робити висновки щодо цілеспрямованого використання мікроорганізмів і продуктів їхньої життєдіяльності у харчовій промисловості.
Завдання. Надати здобувачам комплекс необхідних знань про основні положення мікробіології харчових продуктів, організацію мікробних спільнот, філогенетичні зв’язки у спільноті і подальшого їх застосування для розробки і вдосконалення технологій харчових продуктів.