Науково-практичні основи виробництва м`ясних продуктів
Метою навчальної дисципліни є формування у студентів цілісного уявлення про сукупність процесів, що відбуваються при переробці сировини і призводять до зміни її складу, фізико-хімічних та структурно-механічних властивостей і забезпечують формування заданих показників якості м'ясних виробів та необхідність використання комплексного підходу при вивченні та удосконаленні технологічних процесів; отримання студентами знань про технологію як науку, принципи удосконалення технологій, ресурсо- та енергозбереження; набуття студентами практичних навичок, необхідних для майбутньої ефективної інженерно-технологічної та науково-дослідної діяльності.
Основними завданнями вивчення дисципліни «Науково-практичні основи виробництва м'ясних продуктів” є отримання знань, що надають уявлення про процеси перетворення сировини при виробництві різних груп м'ясних продуктів сучасного асортименту; отримання умінь та практичних навичок, що дозволять обґрунтувати застосування технологічних параметрів виробництва, виконувати контроль показників якості сировини, напівфабрикатів та готової продукції.
Основи кріогенних і сушильних технологій
Метою навчальної дисципліни є формування у студентів цілісного сприйняття основ кріогенних та сушильних технологій, що використовуються в харчовій промисловості, зокрема м’ясній галузі; оволодіння технологічними поняттями та визначеннями; ознайомлення з принципом роботи основного технологічного устаткування для охолодження, заморожування, холодильного зберігання та сушіння харчових продуктів; вивчення характеру зміни складових частин сировини та готових продуктів під час охолодження, заморожування та сушіння; набуття студентами практичних навичок, необхідних для майбутньої ефективної інженерно-технологічної та науково-дослідної роботи.
Основними завданнями вивчення дисципліни «Основи кріогенних та сушильних технологій» є отримання знань, що надають уявлення про теоретичні основи та принципи застосування холодильних та сушильних технологій; характер перетворення складових частин сировини, напівфабрикатів та готових продуктів під час охолодження, заморожування та сушіння; отримання умінь та практичних навичок, що дозволять обґрунтувати вибір устаткування та технологічні параметри виробництва.