Опції зарахування
Основи кріогенних і сушильних технологій
Метою навчальної дисципліни „Основи кріогенних і сушильних технологій” є формування у здобувачів знань та навичок щодо традиційних та новітніх способів отримання заморожених, сухих продуктів та напівфабрикатів із харчової сировини; особливостей заморожування та кріогенного сушіння як альтернативи існуючим високотемпературним технологіям.
Основними завданнями вивчення дисципліни «Основи кріогенних та сушильних технологій» є отримання знань, що надають уявлення про теоретичні основи та принципи застосування холодильних та сушильних технологій; характер перетворення складових частин сировини, напівфабрикатів та готових продуктів під час охолодження, заморожування та сушіння; отримання умінь та практичних навичок, що дозволять обґрунтувати вибір устаткування та технологічні параметри виробництва. Навчити здобувачів орієнтуватися в особливостях сучасних процесів перероблення сільськогосподарської сировини на сухі продукти; сформувати чітке переконання в тому, що ефективність і доцільність використання тих чи інших способів сушіння визначається насамперед їхньою спроможністю зберегти у готовому сухому продукті весь цінний біокомплекс сировини; оволодіти методами фізико-хімічного і мікробіологічного контролю якості отриманих сухих продуктів та в процесі їх зберігання.