Дослідження та розробка нових харчових продуктів

Дослідження та розробка нових харчових продуктів

В межах викладання дисципліни майбутні фахівці з технології оздоровчих продуктів вивчають методи моделювання та створення  інноваційних продуктів харчової промисловості, методики розроблення рецептур нових продуктів, займаються дослідженням споживчої якості розроблених інноваційних продуктів.

Моніторинг виробничих процесів

Моніторинг виробничих процесів

Предметом дисципліни «Моніторинг виробничих процесів» є вивчення основ проведення технологічних розрахунків у різних харчових виробництвах, знайомство з обліком контролю та веденням звітної документації на підприємствах харчової промисловості, моніторингу виробничих процесів для забезпечення випуску якісної харчової продукції.

Дисципліна необхідна здобувачам зі спеціальності 181 «Харчові технології» тому, що тільки глибоко знаючи технологічний процес, можна знаходити резерви економії сировини, прогнозувати зниження технологічних втрат і витрат, вірно керувати виробництвом та експлуатувати устаткування харчових виробництв, використовувати одержані знання у науково-дослідній роботі та практичній діяльності на підприємстві.

Дисципліна готує здобувачів до глибшого вивчення зазначених технологій харчових виробництв і самостійної роботи у різних галузях харчової промисловості .

Мета дисципліни: моніторинг виробничих процесів, вивчення технологічних розрахунків з врахуванням властивостей харчової сировини, напівфабрикатів, готової продукції, вивчення перспектив розвитку харчових технологій на основі науково-технічного прогресу, складання технологічних звітів з проведення технологічних процесів харчових виробництв, взаємозв'язок цих процесів, пов’язаний з заміною обладнання і використанням автоматизованих ліній.

Технологія харчових та дієтичних добавок

Технологія харчових та дієтичних добавок

У результаті вивчення дисципліни «Технологія харчових та дієтичних добавок» студенти здобувають теоретичні знання з питань вмісту основних інгредієнтів у складі харчових та біологічно активних добавок, вивчають їхній вплив на хід технологічного процесу при виробництві харчових продуктів та біологічний вплив на організм людини, набувають практичних навичок в оволодінні методами розроблення, контролю та реалізації сучасних технологій отримання безпечних харчових та біологічно активних добавок, придатних для споживання усіма групами населення.