Опції зарахування
Моніторинг виробничих процесів
Предметом дисципліни «Моніторинг виробничих процесів» є вивчення основ проведення технологічних розрахунків у різних харчових виробництвах, знайомство з обліком контролю та веденням звітної документації на підприємствах харчової промисловості, моніторингу виробничих процесів для забезпечення випуску якісної харчової продукції.
Дисципліна необхідна здобувачам зі спеціальності 181 «Харчові технології» тому, що тільки глибоко знаючи технологічний процес, можна знаходити резерви економії сировини, прогнозувати зниження технологічних втрат і витрат, вірно керувати виробництвом та експлуатувати устаткування харчових виробництв, використовувати одержані знання у науково-дослідній роботі та практичній діяльності на підприємстві.
Дисципліна готує здобувачів до глибшого вивчення зазначених технологій харчових виробництв і самостійної роботи у різних галузях харчової промисловості .
Мета дисципліни: моніторинг виробничих процесів, вивчення технологічних розрахунків з врахуванням властивостей харчової сировини, напівфабрикатів, готової продукції, вивчення перспектив розвитку харчових технологій на основі науково-технічного прогресу, складання технологічних звітів з проведення технологічних процесів харчових виробництв, взаємозв'язок цих процесів, пов’язаний з заміною обладнання і використанням автоматизованих ліній.