Опції зарахування
Основи конструювання нових харчових продуктів
Мета викладання навчальної дисципліни “Основи конструювання нових харчових продуктів” полягає в ознайомленні студентів із новітніми даними про наслідки незбалансованості, полідефіцитності харчування населення України та напрямами вирішення цієї проблеми на основі сучасних положень науки про харчування, медико-біологічних уявлень про функції і значення харчових речовин для організму людини з реалізацією в конкретних методиках оцінки харчової цінності традиційних продуктів та конструювання нових комбінованих харчових продуктів iз оздоровчими властивостями.
Завдання вивчення дисципліни «Основи конструювання нових харчових продуктів» полягає в розкритті місця і значення харчування в житті людини з факторами ризику і оздоровлення, наданні знань про загальноприйняті принципи і способи оцінки якості харчових продуктів, оцінювання відповідності рівня харчової цінності продукту потребам організму людини в харчових речовинах, наданні знань про способи ліквідації полідефіцитності харчування шляхом фортифікації харчових продуктів за різними напрямами, засвоєнні принципів створення комбінованих продуктів заданої оздоровчої спрямованості, використанні методик конструювання нових харчових продуктів збалансованого складу.