Опції зарахування
Теоретичні основи виробництва цукру
Метою викладання начальної дисципліни «Теоретичні основи виробництва цукру» є набуття студентами знань, умінь про масообмінні процеси, що є основою проведення окремих технологічних процесів виробництва цукру з буряків, одержані студентами знання є базою для встановлення оптимальних параметрів проведення технологічних процесів та базою їх удосконалення. Це шлях до зменшення втрат сахарози у виробництві та до виробництва високоякісного білого цукру, що відповідає вимогам стандарту.
Предметом вивчення навчальної дисципліни «Теоретичні основи виробництва цукру» є розкриття механізмів проходження технологічних процесів, хімічні та масообмінні процеси в складі технологічних процесів виробництва цукру з буряків, установлення лімітуючих етапів у швидкості технологічних процесів, кінетика лімітуючих етапів та технологічних процесів. При цьому виявляється взаємозв’язок механізму проходження технологічних процесів з фундаментальними науками.
Основними завданнями вивчення начальної дисципліни «Теоретичні основи виробництва цукру» є:
– формування у студентів наукового підходу до питань взаємозв’язку між базовими та прикладними дисциплінами;
– набуття студентами знань про механізми проходження та хімічні і масообмінні процеси окремих технологічних процесів та умінь використовувати знання в аналізі виробничих ситуацій та відповідно до якості сировини, що надходить у виробництво, змінювати параметри проведення окремих технологічних процесів.
Гості не можуть отримати доступ до цього курсу. Будь ласка, увійдіть.