Опції зарахування
Технологія цукру-рафінаду і переробки цукру сирцю
Метою дисципліни є надання студентам знань сучасних технологій цукру-рафінаду при переробці бурякового цукру-піску та тростинного цукру-сирцю, підготовки до самостійної ефективної діяльності на підприємствах галузі, спрямованих на забезпечення якості продукції цукрової промисловості (відповідно до вимог національних та міжнародних стандартів) для підвищення конкурентоздатності вітчизняної продукції.
Предметом дисципліни «Технологія цукру-рафінаду та переробки цукру-сирцю» є виробництво цукру-рафінаду із білого цукру-піску та тростинного цукру-сирцю. Технологія цукру-рафінаду як навчальна дисципліна базується на основних положеннях фізичної та колоїдної хімії, органічної хімії, процесів та апаратів, теорії реакторів та обладнання харчових виробництв, технології галузі та ін.
Основним завданням вивчення цієї дисципліни є формування системи спеціальних знань, умінь та навичок майбутніх фахівців здатних успішно розв’язувати складні технологічні проблеми в технології цукру (давати технологічну оцінку сировині по її складу та властивостям, підбирати ефективні технологічні схеми виробництва цукру-рафінаду із бурякового цукру-піску і тростинного цукру-сирцю, науковообгрунтовано оцінювати якість готової продукції).