Наукові основи сучасних технологій питної води, води для харчових виробництв та очищення стічних вод
Метою навчальної дисципліни "Наукові основи сучасних технологій питної води, води для харчових виробництв та очищення стічних вод" є формування поглиблених знань законів та закономірностей перебігу процесів водопідготовки й очищення стічних вод у різних галузях економіки.
Завданням вивчення навчальної дисципліни "Наукові основи сучасних технологій питної води, води для харчових виробництв та очищення стічних вод" є формування знань та вмінь, які необхідні для виконання професійних завдань з використанням існуючих досягнень науки та техніки в області технології очищення природних і стічних вод спеціальними способами.
Перспективні напрямки наукових досліджень в галузі
Предметом вивчення дисципліни «Перспективні напрями наукових досліджень в галузі» є організаційно-правові засади наукових досліджень, основні методи проведення наукових досліджень, обробки та узагальнення з метою розроблення сучасних технологій підготовки та очищення питної води.
Метою викладання навчальної дисципліни «Перспективні напрями наукових досліджень в галузі» є формування у студента сукупності теоретичних знань та практичних навиків, необхідних для вибору перспективного напряму з урахуванням сучасних тенденцій розвитку науки, а також методології проведення наукових досліджень під час виконання магістерської роботи.
Теоретичні основи виробництва цукру
Технологія цукру-рафінаду і переробки цукру сирцю
Метою дисципліни є надання студентам знань сучасних технологій цукру-рафінаду при переробці бурякового цукру-піску та тростинного цукру-сирцю, підготовки до самостійної ефективної діяльності на підприємствах галузі, спрямованих на забезпечення якості продукції цукрової промисловості (відповідно до вимог національних та міжнародних стандартів) для підвищення конкурентоздатності вітчизняної продукції.
Предметом дисципліни «Технологія цукру-рафінаду та переробки цукру-сирцю» є виробництво цукру-рафінаду із білого цукру-піску та тростинного цукру-сирцю. Технологія цукру-рафінаду як навчальна дисципліна базується на основних положеннях фізичної та колоїдної хімії, органічної хімії, процесів та апаратів, теорії реакторів та обладнання харчових виробництв, технології галузі та ін.
Основним завданням вивчення цієї дисципліни є формування системи спеціальних знань, умінь та навичок майбутніх фахівців здатних успішно розв’язувати складні технологічні проблеми в технології цукру (давати технологічну оцінку сировині по її складу та властивостям, підбирати ефективні технологічні схеми виробництва цукру-рафінаду із бурякового цукру-піску і тростинного цукру-сирцю, науковообгрунтовано оцінювати якість готової продукції).