Технологія м’яса, м’ясопродуктів та риби

Технологія м’яса, м’ясопродуктів та риби

Метою дисципліни «Технології харчових виробництв» є формування у студентів цілісного уявлення про сукупність процесів, які забезпечують задані властивості різних харчових продуктів; отримання студентами знань про технологію і техніку окремих галузей харчової і переробної промисловості, принципи удосконалення технологій, ресурсо- та енергозбереження; набуття студентами практичних навичок, необхідних для майбутньої ефективної інженерно-технологічної, організаційної, науково-дослідної та педагогічної діяльності.

Основними завданнями вивчення дисципліни «Технології харчових виробництв» є надання фахівцеві знань, достатніх для розуміння сутності технологічних процесів виробництва харчових продуктів; обґрунтовування технологічних параметрів оброблення сировини та за необхідності їх раціонального корегування, вибору методів контролю якості сировини, напівпродуктів та готової продукції.