Наукові основи безвідходних технологій відновлювальної сировини
Метою викладання навчальної дисципліни «Наукові основи безвідходних технологій відновлювальної сировини» є формування у студентів системи знань в області переробки всіх ресурсів м'ясокомбінатів на харчові, кормові, спеціальні цілі; підготовка молодих фахівців до практичної реалізації одержаних знань. Базова підготовка фахівця дозволяє інженеру-технологу аналізувати, проектувати та вдосконалювати технологічні процеси переробки вторинної сировини з метою отримання широкого асортименту готової продукції різного призначення.
Основними завданнями вивчення дисципліни «Наукові основи безвідходних технологій відновлювальної сировини» є забезпечення засвоєння студентами основ технології переробки вторинної м’ясної сировини, аналіз джерел формування вторинних сировинних ресурсів в умовах підприємства; вивчення рекомендацій по збиранню, раціональному використанню і переробці вторинних сировинних ресурсів і відходів.
Науково-практичні основи виробництва м`ясних продуктів
Метою навчальної дисципліни є формування у студентів цілісного уявлення про сукупність процесів, що відбуваються при переробці сировини і призводять до зміни її складу, фізико-хімічних та структурно-механічних властивостей і забезпечують формування заданих показників якості м'ясних виробів та необхідність використання комплексного підходу при вивченні та удосконаленні технологічних процесів; отримання студентами знань про технологію як науку, принципи удосконалення технологій, ресурсо- та енергозбереження; набуття студентами практичних навичок, необхідних для майбутньої ефективної інженерно-технологічної та науково-дослідної діяльності.
Основними завданнями вивчення дисципліни «Науково-практичні основи виробництва м'ясних продуктів” є отримання знань, що надають уявлення про процеси перетворення сировини при виробництві різних груп м'ясних продуктів сучасного асортименту; отримання умінь та практичних навичок, що дозволять обґрунтувати застосування технологічних параметрів виробництва, виконувати контроль показників якості сировини, напівфабрикатів та готової продукції.
Технології переробки вторинних продуктів м'ясної галузі
Метою викладання навчальної дисципліни «Технологія переробки вторинних продуктів м’ясної галузі» є надання студентам необхідних теоретичних знань з особливостями технології переробки вторинної сировини від забою тварин та знайомство з обладнанням, яке використовується у технологічних процесах.
Основними завданнями вивчення дисципліни «Технологія переробки вторинних продуктів м’ясної галузі» є: вивчення особливості переробки вторинної сировини м’ясної галузі; вивчення асортименту кормової продукції та технології її виробництва; вивчення технології підготовки технічної сировини до переробки; ознайомлення з технологічним обладнанням, яке використовується у технологічних процесах переробки технічної сировини.
Технологія м’яса
Метою навчальної дисципліни є отримання знань, що необхідні для виробничо-технологічної, проектної і дослідницької діяльності в галузі технології м’яса.
Завдання навчальної дисципліни полягають у формуванні наукового підходу до питань взаємозв’язку між базовими та прикладними дисциплінами, поглибленні знань й практичних умінь при вивченні технологічних процесів.
Технологія м’яса, м’ясопродуктів та риби
Метою дисципліни «Технології харчових виробництв» є формування у студентів цілісного уявлення про сукупність процесів, які забезпечують задані властивості різних харчових продуктів; отримання студентами знань про технологію і техніку окремих галузей харчової і переробної промисловості, принципи удосконалення технологій, ресурсо- та енергозбереження; набуття студентами практичних навичок, необхідних для майбутньої ефективної інженерно-технологічної, організаційної, науково-дослідної та педагогічної діяльності.
Основними завданнями вивчення дисципліни «Технології харчових виробництв» є надання фахівцеві знань, достатніх для розуміння сутності технологічних процесів виробництва харчових продуктів; обґрунтовування технологічних параметрів оброблення сировини та за необхідності їх раціонального корегування, вибору методів контролю якості сировини, напівпродуктів та готової продукції.