Статистичні задачі та аналіз в технологіях
Метою викладання навчальної дисципліни є усвідомлення і засвоєння теоретичних та практичних основ статистично-імовірносних методів організації та реалізації експериментів, методів обробки та аналізу отриманих експериментальних даних з метою подальшого складання математико-статистичної моделі дослідженого технологічного процесу (об’єкту) та його оптимізації.
Основними завданнями вивчення дисципліни є вміння магістранта організувати експеримент: передбачати методи і засоби управління, контролю та реєстрації параметрів ОХТ, планувати багатофакторний активний експеримент або його репліки, виконувати кореляційний, дисперсійний та регресійний аналізи дослідних даних з метою отримання математико-статистичні моделі ОХТ у формі поліному.
Інновації в технології харчових добавок та косметичних засобів
Метою викладання навчальної дисципліни є одержання студентом знань, потрібних для успішної виробничої, практичної та науково-дослідної діяльності на підприємствах та у науково-дослідних закладах у напрямі оволодіння методами розроблення нових та вдосконалення існуючих технологічних процесів з використанням перспективних технологій.
Основні завдання курсу - поглиблення знань і практичних умінь з питань розширення асортименту продуктів, особливостей забезпечення харчовими інгредієнтами, що дозволить майбутньому фахівцеві кваліфіковано організовувати та вести процес виробництва.
Інтелектуальна та промислова власність
Метою навчальної дисципліни є опанування студентами знаннями, які дозволять їм сформувати цілісне сприйняття поняття "інтелектуальна власність" та патентної форми охорони промислової власності, підготовка студента до майбутньої інженерно-технологічної, організаційної, науково-дослідної та педагогічної діяльності.