Статистичні задачі та аналіз в технологіях

Статистичні задачі та аналіз в технологіях

Метою викладання навчальної дисципліни  є усвідомлення і засвоєння теоретичних та практичних основ статистично-імовірносних методів організації та реалізації експериментів, методів обробки та аналізу отриманих експериментальних даних з метою подальшого складання математико-статистичної моделі дослідженого технологічного процесу (об’єкту) та його оптимізації.

Основними завданнями вивчення дисципліни  є вміння магістранта організувати експеримент: передбачати методи і засоби управління, контролю та реєстрації параметрів ОХТ, планувати багатофакторний активний експеримент або його репліки, виконувати кореляційний, дисперсійний та регресійний аналізи дослідних даних з метою отримання математико-статистичні моделі ОХТ у формі поліному.

Інновації  в технології харчових добавок та косметичних засобів

Інновації в технології харчових добавок та косметичних засобів

Метою викладання навчальної дисципліни   є одержання студентом знань, потрібних для успішної виробничої, практичної та науково-дослідної діяльності на підприємствах  та у науково-дослідних закладах  у напрямі  оволодіння методами розроблення нових та вдосконалення існуючих технологічних процесів з використанням перспективних технологій.

Основні завдання курсу - поглиблення знань і практичних умінь з питань розширення асортименту продуктів, особливостей забезпечення харчовими інгредієнтами, що дозволить майбутньому фахівцеві кваліфіковано організовувати та вести процес виробництва.

Інтелектуальна та промислова власність

Інтелектуальна та промислова власність

Метою навчальної дисципліни є опанування студентами  знаннями, які дозволять їм сформувати цілісне сприйняття поняття "інтелектуальна власність" та патентної форми охорони промислової власності, підготовка студента до майбутньої інженерно-технологічної, організаційної, науково-дослідної та педагогічної діяльності.