Опції зарахування
Менеджмент якості та безпечності молочних і молоковмісних продуктів
Предметом навчальної дисципліни є сукупність знань стосовно понять якість та безпечність молочних та молоковмісних продуктів, концепція та принципи управління якістю, класична та сучасна методологія управління якістю, сутність систем управління якістю та безпечністю харчових продуктів на підприємствах харчової промисловості згідно з вимогами міжнародних стандартів та принципів.
Метою навчальної дисципліни є формування у студентів цілісного сприйняття порядку планування, впровадження і оцінки ефективності функціонування систем управління якістю та безпечністю харчових продуктів на молокопереробних підприємствах; оволодіння понятійним апаратом у сфері управління якістю і безпечністю; вивчення етапів та принципів впровадження системи НАССР; набуття студентами практичних навичок, необхідних для майбутньої ефективної інженерно-технологічної та науково-дослідної роботи.
Основними завданнями вивчення дисципліни є отримання знань, умінь та навичок для ефективного впровадження систем управляння якістю та безпечністю харчової продукції на молокопереробних підприємствах; вдосконалення механізму управління якістю та безпечністю продукції молокопереробних підприємств, а також оцінювання ефективності функціонування зазначених систем задля підвищення конкурентоспроможності продукції галузі.