Економіка і іуправління харчових виробництв
Навчальна дисципліна "Економіка харчових виробництв. Модуль 1.Економiка підприємств'' направлена на вивчення теоретичних засад та засвоєння практичних навичок управління підприємством у конкурентному середовищі, формування вмінь ефективного використання ресурсного та виробничо-господарського потенціалів, забезпечення розширеного відтворення на основі інвестиційно-інноваційного розвитку, прийняття економічно обгрунтованих господарських рішень.
Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Модуль 1.
Технологія цукру
Мета викладання навчальної дисципліни “Технологія цукру"дати студентам знання фізико-хімічних основ технологічних процесів, способів проведення окремих технологічних процесів та установленння оптимальних умов їх проведення, а також набуття студентами практичного уміння аналізувати і вирішувати актуальні проблеми галузі в умовах сучасного розвитку цукрової промисловості в Україні і в світі, встановлювати оптимальні технологічні режими перероблення бурякосировини, що забезпечують випуск високоякісного білого цукру та пресованого цукру з мінімальними втратами цукрози у виробництві та з низьким вмістом цукрози в мелясі.
Предметом навчальної дисципліни “Технологія цукру” є вивчення теоретич-них та фізико-хімічних основ технологій виробництва цукру, технологічних схем, технологічних режимів; вимог нормативних документів, фізико-хімічного складу та показників якості сировини, основних і допоміжних матеріалів, напівпродуктів і товарного продукту та методи їх визначення, закономірності перетворень їх складових у технологічних процесах.