Економіка і іуправління харчових виробництв

Економіка і іуправління харчових виробництв

Навчальна дисципліна "Економіка харчових виробництв. Модуль 1.Економiка підприємств'' направлена на вивчення теоретичних засад та засвоєння практичних навичок управління підприємством у конкурентному середовищі, формування вмінь ефективного використання ресурсного та виробничо-господарського потенціалів, забезпечення розширеного відтворення на основі інвестиційно-інноваційного розвитку, прийняття економічно обгрунтованих господарських рішень. 

Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Модуль 1.

Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Модуль 1.

Метою вивчення нормативної навчальної дисципліни «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів» (Модуль 1. Нормативні документи в харчовій промисловості) є формування у студентів системи знань з основ теорії та методології управління якістю  та безпечністю харчової продукції,  нормативно-правових та  організаційних положень в галузі.
Основним завданням дисципліни є теоретична та практична підготовка студентів щодо отримання знань та навичок роботи з нормативними документами в сфері управління якістю та безпечністю харчових продуктів.

Технологія цукру

Технологія цукру

Мета викладання навчальної дисципліни “Технологія цукру"дати студентам знання фізико-хімічних основ технологічних процесів, способів проведення окремих технологічних процесів та установленння оптимальних умов їх проведення, а також набуття студентами практичного уміння аналізувати і вирішувати актуальні проблеми галузі в умовах сучасного розвитку цукрової промисловості в Україні і в світі, встановлювати оптимальні технологічні режими перероблення бурякосировини, що забезпечують випуск високоякісного білого цукру та пресованого цукру з мінімальними втратами цукрози у виробництві та з низьким вмістом цукрози в мелясі.

Предметом навчальної дисципліни “Технологія цукру” є вивчення теоретич-них та фізико-хімічних основ технологій виробництва цукру, технологічних схем, технологічних режимів; вимог нормативних документів, фізико-хімічного складу та показників якості сировини, основних і допоміжних матеріалів, напівпродуктів і товарного продукту та методи їх визначення, закономірності перетворень їх складових у технологічних процесах.

Основними завданнями вивчення дисципліни “Технологія цукру" навчити студентів фізико-хімічним основам технологічних процесів виробництва цукру; аналізувати реальний стан підприємств цукрової галузі, виробничі ситуації, що виникають в галузі, застосовувати сучасні методи і способи , новітні досягнення науки і техніки для підвищення ефективності виробництва цукру, практично встановлювати оптимальний технічний режим на всіх стадіях перероблення  цукрових буряків і здійснювати поточний контроль за його підтриманням.