Хімія та фармакогнозія рослин
Мета – вивчення рослинної сировини як джерела біологiчно активних речовин, динамiки утворення в рослинах дiючих та супутнiх речовин, вiдомостей про механiзми дiї, засвоєння, виведення цих речовин з органiзму людини, їх взаємодiї з компонентами їжi; сучасних технологiй виробництва фiтопрепаратiв, питань щодо нормування та стандартизацiї лiкарської рослинної сировини та готових препаратiв, методiв визначення дiючих речовин, ефективностi та безпеки фітопрепаратів на їх основi.
Основи конструювання нових харчових продуктів
Мета викладання навчальної дисципліни «Основи конструювання нових харчових продуктів» полягає в ознайомленні здобувачів із новітніми даними про наслідки незбалансованості, полідефіцитності харчування населення України та напрямами вирішення цієї проблеми на основі сучасних положень науки про харчування, медико-біологічних уявлень про функції і значення харчових речовин для організму людини з реалізацією у конкретних методиках оцінки харчової та біологічної цінності традиційних продуктів та конструювання нових комбінованих харчових продуктів з оздоровчими властивостями.
Технологія природних вітамінів
Мета – ознайомлення здобувачів із природою та біологічною дією вітамінів, способами отримання природних вітамінів та шляхом хімічного синтезу, роллю вітамінів у життєдіяльності людини, тварин та рослин.