Виробнича практика
Метою виробничої практики є закріплення та поглиблення теоретичних знань здобувачів з організації та технології обслуговування в засобах розміщення, ознайомлення з сучасним обладнанням, методами та формами здійснення технологічних процесів, оволодіння професійними вміннями та навичками та готовності до самостійної професійної діяльності в умовах конкурентного ринкового середовища.
Технологія продукції ресторанного господарства
Мета вивчення дисципліни «Технології продукції ресторанного господарства» – опанувати теоретичні знання, сформувати відповідні практичні навички та навчитись застосовувати їх у виробництві кулінарної, кондитерської продукції і напоїв закладів ресторанного господарства, діагностувати технології кулінарної, кондитерської продукції та напоїв як цілісні технологічні системи, спрямовані на удосконалення існуючих та розробляння якнайефективніших технологічних процесів.
Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства
Мета та завдання навчальної дисципліни "Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства" є набуття студентами необхідних знань та навичок, пов’язаних з питаннями оснащення, експлуатації закладів готельно-ресторанного господарства сучасним технологічним устаткуванням для реалізації головної мети: максимально повного задоволення вимог споживачів кількістю і якістю своєї продукції, послуг при мінімально можливих витратах.
Основними завданнями вивчення дисципліни "Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства" є надання студентам комплексу необхідних знань та практичних навичок з класифікації, вибору, виконання інженерно-технічних розрахунків, розміщення, експлуатації, технічного обслуговування устаткування готельно-ресторанного господарства, впровадження нової техніки для ефективного переоснащення підприємства, механізації, автоматизації, інформатизації технологічних процесів з урахуванням вітчизняного та зарубіжного досвіду. Застосування отриманих знань на практиці буде сприяти прийняттю оптимальних рішень у питаннях вибору, застосування та удосконалення технологічного устаткування з метою отримання конкурентоздатних послуг.
Іноземна мова (за професійним спрямуванням)
Метою викладання навчальної дисципліни « Іноземна мова ( за професійним спрямуванням)» є практичне оволодіння студентами I курсів ф-ту ТХКВ іноземною мовою професійного спрямування , тобто формування і розвиток професійної іншомовної компетенції для використання іноземної мови в різних сферах професійної діяльності , а також оволодіння прийомами здобуття інформації із текстів за фахом і засобами її усного і письмового передавання у формі анотацій , рефератів, доповідей і повідомлень (презентації).