Економіка і іуправління харчових виробництв

Економіка і іуправління харчових виробництв

Метою викладання навчальної дисципліни «Економіка харчових виробництв. Модуль 1.Економiка підприємств'' є вивчення, узагальнення і систематизація ключових понять прикладної економіки, визначення особливостей організації та ефективного функціонування підприємств, систематизація теоретичних та практичних знань з питань ефективного управління їх діяльністю.

Основи отримання та первинного оброблення молока

Основи отримання та первинного оброблення молока

Метою викладання навчальної дисципліни «Основи отримання та первинного оброблення молока» є набуття студентами знань щодо: молочного тваринництва та порід корів, поширених в Україні; кормів та оцінки їх поживності; умов годівлі дійних та сухостійних корів; фізіології молокоутворення та молоковиведення; способів доїння та сучасної доїльної техніки; ветеринарних та санітарно-гігієнічних вимог до доїння корів; факторів, що впливають на надої; якість та технологічні властивості молока; первинного оброблення молока на фермах; вимог до санітарного оброблення устаткування; організації та призначення прифермових молочних цехів; основних вимог до території і приміщень молочних ферм; санітарно-гігієнічних та протиепідемічних основ отримання молока високої якості.

Основними завданнями вивчення дисципліни  є навчання студентів основам отримання молока високої якості та гігієнічним правилам її первинного оброблення в умовах прифермових молочних цехів; оснащувати територію та приміщення молочних ферм необхідним устаткуванням.

Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Модуль 1.

Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Модуль 1.

Предметом вивчення навчальної дисципліни є нормативні документи, якими регулюється і забезпечується якість та безпечність харчової і сільськогосподарської продукції.

Знання цієї дисципліни повинні сформувати необхідну компетентність бакалаврів, вміння реалізовувати знання та навички при розробленні, прийнятті та застосуванні нормативних документів.

Мета та завдання навчальної дисципліни

Метою викладання навчальної дисципліни «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Модуль І. Нормативні документи в харчовій промисловості» є підготовка студентів до самостійної професіональної діяльності на підприємствах харчової промисловості та в інших організаціях, спрямованої на забезпечення якості та безпеки продуктів харчування відповідно до вимог національних стандартів, законодавчих актів України та чинних нормативно-технічних документів, підвищення конкурентоспроможності вітчизняних харчових продуктів.

Основними завданнями вивчення дисципліни «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Модуль І. Нормативні документи в харчовій промисловості» є формування рівня знань та набуття навичок у використанні та розробленні нормативних документів в харчовій промисловості та в сфері стандартизації в цілому.