Опції зарахування

Технологія продуктів функціонального призначення
Стеценко Наталія ОлександрівнаФедоренко Тетяна Іванівна

Технологія продуктів функціонального призначення

  1. Навчальна дисципліна спрямована на вивчення концепцій здорового харчування, нутрієнтного складу та поживної цінності основних харчових продуктів, сучасних рекомендацій щодо харчування окремих груп населення, фізіологічно функціональних інгредієнтів харчових продуктів, а також закономірностей та особливостей організації промислового виробництва функціональних харчових продуктів, які не лише поповнюють організм людини енергією та пластичними матеріалами, а й завдяки наявності підвищеного вмісту ессенціальних біологічно активних сполук справляють на організм яскраво виражену функціональну дію. В курсі дисципліни вивчаються технології виробництва функціональних харчових продуктів на основі морських водоростей, риби, молочних, кисломолочних, м’ясних, олієжирових середовищ, а також продуктів на зерновій основі та оздоровчих безалкогольних напоїв.

 Метою навчальної дисципліни є ознайомлення здобувачів із сучасною методологією розроблення харчових продуктів функціонального призначення; новітніми технологіями виробництва функціональних харчових продуктів із різних видів сировини; сучасними даними щодо біохімічного складу та фізіологічної дії різноманітних фізіологічно функціональних інгредієнтів та їх джерел; з'ясування проблем, що стоять перед індустрією здорового харчування і оволодіння методами розроблення нових та вдосконалення існуючих технологічних процесів; сучасними медико-біологічними уявленнями щодо ролі окремих нутрієнтів та продуктів функціонального призначення.

Гості не можуть отримати доступ до цього курсу. Будь ласка, увійдіть.