Опції зарахування
Фізіологія харчування_ТІ
Метою навчальної дисципліни „Фізіологія харчування” є формування у здобувачів знань та навичок щодо функцій харчових речовин в організмі та значення їх збалансованості, суті фізіологічних процесів в організмі й межі саморегуляції системи травлення для наукового обґрунтування складу і технології харчових продуктів та раціонального використання продовольчої сировини.
Завдання – надати здобувачам комплекс необхідних знань щодо фізіолого-гігієнічного впливу харчових продуктів і нутрієнтів на стан здоров’я та функції організму. Знання основ фізіології харчування спеціалісту харчової промисловості необхідні для масової пропаганди принципів правильного споживання харчових ресурсів та для перебудови виробництва харчових продуктів, що сприятиме формуванню оптимального харчового статусу населення. Соціально-економічне значення вивчення дисципліни полягає в оптимізації й індивідуалізації харчування у вік науково-технічного прогресу та екологічних проблем, виховання культури харчування і пропаганді здорового способу життя.