Опції зарахування
Типові процеси і апарати
Програма вивчення нормативної навчальної дисципліни «Типові процеси і апарати» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів спеціальності 151 "Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології".
Предметом вивчення навчальної дисципліни є основні технологічні процеси і апарати харчових технологій.
Міждисциплінарні зв’язки. Дисципліна базується на основних положеннях вищої математики, фізики, фізичної хімії, теплотехніки та ін. і є базою для вивчення дисциплін «Сучасна теорія управління», «Автоматизація систем управління технологічними процесами», «Математичні методи оптимізації та дослідження операцій»
1.1. Мета навчальної дисципліни.
1.1.1. Метою викладання навчальної дисципліни «Типові процеси і апарати» є завершити загально-інженерну підготовку студента, ознайомити його з основними технологічними процесами, забезпечити опанування студентами методики розрахунку апаратів, принципами моделювання і оптимізації.
1.1.2. Основними завданнями навчальної дисципліни «Типові процеси і апарати» навчити студентів застосуванню основних положень дисципліни: основ гідравліки; основ теорії загальних технологічних процесів, створених в результаті фундаментальних законів природи в конкретних основах цих процесів, основам розрахунку процесів і апаратів; шляхам інтенсифікації технологічних процесів та їх оптимального застосування з врахуванням екологічних обмежень.