НУХТ
    Сайти НУХТ
    Офіційний сайт НУХТ
    Електронний кабінет студента Електронний кабінет викладача
    Бібліотека НУХТ
  • Розклад занять
  • Уподобання
  • Українська ‎(uk)‎ English ‎(en)‎
  • You are currently using guest access (Log in)
Skip to main content

4 семестр 2 курсу

  1. Home
  2. Courses
  3. ДЕННА форма навчання
  4. Навчально-науковий інститут харчових технологій
  5. 181 Харчові технології
  6. 4 семестр 2 курсу
Комплексна дисципліна. Контроль якості та безпечності харчових продуктів. Модуль 6. Контроль якості продуктів бродіння і виноробства

Комплексна дисципліна. Контроль якості та безпечності харчових продуктів. Модуль 6. Контроль якості продуктів бродіння і виноробства

Access
Комплексна дисципліна. Контроль якості та безпечності харчових продуктів. Модуль 7. Контроль якості цукру, полісахаридів, води

Комплексна дисципліна. Контроль якості та безпечності харчових продуктів. Модуль 7. Контроль якості цукру, полісахаридів, води

Access
Комплексна дисципліна. Контроль якості та безпечності харчових продуктів. Модуль 8. Контроль якості продуктів переробки плодів і овочів

Комплексна дисципліна. Контроль якості та безпечності харчових продуктів. Модуль 8. Контроль якості продуктів переробки плодів і овочів

Access
Комплексна дисципліна. Контроль якості та безпечності харчових продуктів. Модуль 9. Контроль якості харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення

Комплексна дисципліна. Контроль якості та безпечності харчових продуктів. Модуль 9. Контроль якості харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення

Access
Модуль 10. Контроль якості та безпечності харчових продуктів. Технології води та водопідготовки харчових виробництв

Модуль 10. Контроль якості та безпечності харчових продуктів. Технології води та водопідготовки харчових виробництв

Access
Вхідний контроль сировини харчових виробництв. Модуль 5._ВВ

Вхідний контроль сировини харчових виробництв. Модуль 5._ВВ

Access
Вхідний контроль сировини харчових виробництв. Модуль 6._ВВ

Вхідний контроль сировини харчових виробництв. Модуль 6._ВВ

Access
Вхідний контроль сировини харчових виробництв. Модуль 7._ВВ

Вхідний контроль сировини харчових виробництв. Модуль 7._ВВ

Основними рослинними матеріалами, які вживаються і як харчові, і як лікувальні засоби, поряд з овочами, ягодами, фруктами, листовою зеленню, є лікарська та пряно-ароматична сировина. Використання лікарських рослин у виробництві харчових продуктів масового та спеціалізованого харчування широко впроваджується зараз у Японії, США, Канаді, країнах близького зарубіжжя.

Створення нових харчових продуктів, які мають, на відміну від традиційних, цільове призначення завдяки використанню природних функціональних збагачувачів, зокрема у вигляді лікарської рослинної сировини, дає можливість запобігти та відкоригувати наслідки багатьох хвороб цивілізації, а також розробляти широкий спектр продуктів для тих груп населення, які через особливий стан здоров’я або функціонування організму потребують спеціального харчування.

Одним із найбільш перспективних джерел природних біологічно активних речовин є лікарська сировина, яку доцільно розглядати і в якості фізіологічно активної добавки, і як багатофункціональний рецептурний компонент, який дає можливість значно поліпшити органолептичні, харчові та споживчі характеристики готових продуктів та напоїв. Сировинні матеріали застосовують у формі водних та водно-спиртових екстрактів, згущених та пастоподібних концентратів, порошків, СО2-екстрактів, ефірних олій тощо.

Інтерес до лікарських рослин, їхнього біокомпонентного складу, біологічної дії викликаний їх широким, практично необмеженим поширенням на планеті, що зумовлює доцільність використання таких матеріалів у харчовій промисловості при виробництві оздоровчих харчових продуктів, дієтичних добавок, напоїв підвищеної біологічної цінності та інших складових необхідного раціону харчування людини.

Використання лікарських рослин у сфері харчових технологій потребує ретельного контролю і дотримання вимог до їх якості і безпеки. У даному модулі дисципліни розглядаються основні правила прийому лікарської рослинної сировини на підприємства харчової промисловості та нормативно-аналітична документація.

Access
Вхідний контроль сировини харчових виробництв. Модуль 8._ВВ

Вхідний контроль сировини харчових виробництв. Модуль 8._ВВ

Access
Вхідний контроль сировини харчових виробництв. Модуль 9._ВВ

Вхідний контроль сировини харчових виробництв. Модуль 9._ВВ

Access
Процеси і апарати харчових виробництв

Процеси і апарати харчових виробництв

Метою навчальної дисципліни «Процеси і апарати харчових виробництв» є завершити загально-інженерну підготовку студента, ознайомити його з основними технологічними процесами, забезпечити  опанування студентами методики розрахунку апаратів, принципами моделювання і оптимізації.

Access
Комплексна дисципліна. Хімія в харчових технологіях. Модуль 6. Харчова хімія

Комплексна дисципліна. Хімія в харчових технологіях. Модуль 6. Харчова хімія

Access
Модуль 6. Харчові технології. Технології продуктів бродіння і виноробства
Білько Марина ВолодимирівнаКириленко Роман ГригоровичОлійник Світлана Іванівна

Модуль 6. Харчові технології. Технології продуктів бродіння і виноробства

Access
Модуль 7. Харчові технології. Технології цукру та полісахаридів

Модуль 7. Харчові технології. Технології цукру та полісахаридів

Access
Модуль 8. Харчові технології. Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів

Модуль 8. Харчові технології. Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів

Access
Модуль 9. Харчові технології. Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення

Модуль 9. Харчові технології. Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення

Access
Модуль 10. Харчові технології. Технології води та водопідготовки харчових виробництв

Модуль 10. Харчові технології. Технології води та водопідготовки харчових виробництв

Access
Сировина для харчових продуктів. Модуль 7.

Сировина для харчових продуктів. Модуль 7.

Основними рослинними матеріалами, які вживаються і як харчові, і як лікувальні засоби, поряд з овочами, ягодами, фруктами, листовою зеленню, є лікарська та пряно-ароматична сировина. Використання лікарських рослин у виробництві харчових продуктів масового та спеціалізованого харчування широко впроваджується зараз у Японії, США, Канаді, країнах близького зарубіжжя.

Створення нових харчових продуктів, які мають, на відміну від традиційних, цільове призначення завдяки використанню природних функціональних збагачувачів, зокрема у вигляді лікарської рослинної сировини, дає можливість запобігти та відкоригувати наслідки багатьох хвороб цивілізації, а також розробляти широкий спектр продуктів для тих груп населення, які через особливий стан здоров’я або функціонування організму потребують спеціального харчування.

Одним із найбільш перспективних джерел природних біологічно активних речовин є лікарська сировина, яку доцільно розглядати і в якості фізіологічно активної добавки, і як багатофункціональний рецептурний компонент, який дає можливість значно поліпшити органолептичні, харчові та споживчі характеристики готових продуктів та напоїв. Сировинні матеріали застосовують у формі водних та водно-спиртових екстрактів, згущених та пастоподібних концентратів, порошків, СО2-екстрактів, ефірних олій тощо.

Інтерес до лікарських рослин, їхнього біокомпонентного складу, біологічної дії викликаний їх широким, практично необмеженим поширенням на планеті, що зумовлює доцільність використання таких матеріалів у харчовій промисловості при виробництві оздоровчих харчових продуктів, дієтичних добавок, напоїв підвищеної біологічної цінності та інших складових необхідного раціону харчування людини.

Access
Сировина для харчових продуктів. Модуль 5.

Сировина для харчових продуктів. Модуль 5.

Access
Сировина для харчових продуктів. Модуль 6.

Сировина для харчових продуктів. Модуль 6.

Access
Сировина для харчових продуктів. Модуль 8.

Сировина для харчових продуктів. Модуль 8.

Access
Сировина для харчових продуктів. Модуль 9.

Сировина для харчових продуктів. Модуль 9.

Access
Fundamentals of cake technology_ВВ

Fundamentals of cake technology_ВВ

Access
Авторське морозиво та заморожені десерти. Промислові і крафтові технології

Авторське морозиво та заморожені десерти. Промислові і крафтові технології

Access
Основи крафтового сироваріння_ВВ

Основи крафтового сироваріння_ВВ

Access
Основи технології м'ясних виробів HoReCa_ВВ

Основи технології м'ясних виробів HoReCa_ВВ

Access
Основи технологій тортів і тістечок_ВВ
Камбулова Юлія Вікторівна

Основи технологій тортів і тістечок_ВВ

Метою навчальної дисципліни «Основи технології тортів і тістечок» є надання здобувачам цілісного уявлення про виготовлення тортів і тістечок з різною випеченою основою та різними видами оздоблювальних напівфабрикатів. Знайомство з техніками оздоблення тортів і тістечок: зі складним багатокольоровим візерунком, з роздільним розміщенням дрібних та середніх деталей малюнка та з різними традиційними переходами тонів; розвиток вміння фігурного нарізання випечених напівфабрикатів, формування оздоблення для тортів і тістечок з кремів, шоколаду; підбір оздоблювальних напівфабрикатів за кольорами.

Access
Цукропродукти і цукрозамінники в харчових технологіях_ВВ
Крапивницька Ірина Олексіївна

Цукропродукти і цукрозамінники в харчових технологіях_ВВ

Access
Skip Calendar
Calendar
◄ | December 2025 | ►
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Skip Navigation
Navigation
  • Home

    • Courses

      • ДЕННА форма навчання

        • Навчально-науковий інженерно-технічний інститут ім...

        • Навчально-науковий інститут економіки і управління

        • Навчально-науковий інститут харчових технологій

          • G1 / 161 Хімічні технології та інженерія

          • 181 Харчові технології

            • 1 семестр 1 курсу

            • 2 семестр 1 курсу

            • 3 семестр 2 курсу

            • 4 семестр 2 курсу

              • КЯБХП.М6_КЯПБВ_ТІ_4с

              • КЯБХП.М7.КЯЦПВ_ТІ_4с

              • КЯБХР.М8.КЯПППО_ТІ_4с

              • КЯБХП.М9.КЯХПОПП_ТІ_4с

              • М10_КЯБХВ.ТВ_ТІ_4с

              • ВХСХВ.М6._ТІ_4с

              • ВКСХВ.М6_ТІ_4с

              • ВКСХВ.М7._ТІ_4с

              • ВКСХВ.М8._ТІ_4с

              • ВКСХВ.М9._ТІ_4с

              • ПАХВ_ТІ_4с

              • КД.ХХТ.М6.ХХ_ТІ_4с

              • М6_ТБВ_ТІ_4с

              • М7_ТЦВ_ТІ_4с

              • М8_ТЗКППО_ТІ_4с

              • М9_ТХПОПП_ТІ_4с

              • М10_ТВВХВ_ТІ_4с

              • СХП.М7._ТІ_4с

              • СХП.М5._ТІ_4с

              • СХП.М6._ТІ_4с

              • СХП.М8._ТІ_4с

              • СХП.М9._ТІ_4с

              • FCT_ТІ_4с

              • АМЗДПКТ_ННІХТ_4с

              • ОКС_ТІ_4с

              • ОТМВ_ВВ_ТІ_4с

              • ОТТТ_ННІХТ_4с

              • ЦЦХТ_ННІХТ_4с

            • 5 семестр 3 курсу

            • 6 семестр 3 курсу

            • 7 семестр 4 курсу

            • 8 семестр 4 курсу

            • ВД_2курс

          • G13 / 181 Харчові технології (ТЕБХП)

          • G1 / 161 Хімічні технології та інженерія, «Хімічні...

          • G13/181 Харчові технології, «Технології зберіганн...

          • G13/181 Харчові технології, «Технології зберіганн...

          • G13/181 Харчові технології, «Технології рослинних...

          • G13/181 Харчові технології, «Технології хліба, кон...

          • G13/181 Харчові технології, «Технології харчових ...

          • G13/181 Харчові технології, «Технології зберіганн...

          • G13/181 Харчові технології, "Технології органічних...

          • G13/181 Харчові технології, «Технології продуктів...

          • G13/181 Харчові технології, Технології зберігання,...

          • G13/181 Харчові технології, «Технології харчових к...

          • G13/181 Харчові технології, «Технології цукрів, по...

          • G13/181 Харчові технології, «Технологічна експерти...

          • G13 Харчові технології, Промислові та крафтові тех...

          • G13/181, G7/174, G11/133 Lean-виробництво

          • G13/181, J3/242 Промислові та крафтові технології ...

          • Освітня програма доктор філософії

          • Вибіркові дисципліни ННІХТ

          • І_ННІХТ

          • ФКіС_ННІХТ

          • ВИБОРИ_(К)_ННІХТ

          • ВИБОРИ_(Гурт_№2)_ННІХТ

          • ВИБОРИ_(Гурт_№5)_ННІХТ

        • Факультет автоматизації і комп’ютерних систем імен...

        • Факультет біотехнології та екологічного контролю

        • Факультет готельно-ресторанного та туристичного бі...

        • Загальноуніверситетські курси вибіркових дисциплін

        • В_ННІЕіУ

        • В_ННІТІ

        • В_ННІХТ

        • В_АКС

        • В_БТЕК

        • В_ГРТБ

        • В_НУХТ

        • ТПБЗВП_НУХТ_3с

      • ЗАОЧНА (дистанційна) форма навчання

      • Філії НУХТ

      • ВСТУПНІ ВИПРОБУВАННЯ

      • ПІДГОТОВЧІ курси

      • Електронні навчальні підручники і навчальні посібники

      • ПРИКЛАДИ

Skip Course categories
Course categories
  • ДЕННА форма навчання
  • ЗАОЧНА (дистанційна) форма навчання
  • Філії НУХТ
  • ВСТУПНІ ВИПРОБУВАННЯ
  • ПІДГОТОВЧІ курси
  • Електронні навчальні підручники і навчальні посібники
  • ПРИКЛАДИ
All courses ...
Skip Activities
Activities
  • ForumForums
  • Resources
  • Home
  • Calendar

Stay in touch

Пошта технічної підтримки Відділу дистанційного навчання

  • cde@nuft.edu.ua
Get the mobile app