
Комплексна дисципліна. Хімія в харчових технологіях. Модуль 6. Хімія харчових речовин
Метою викладання навчальної дисципліни «Хімія харчових речовин» є отримання студентами необхідних знань у відповідності з сучасними досягненнями науки, що складають теоретичну та практичну основу для спеціальних курсів харчових технологій. Це дозволить зрозуміти хімічні процеси, які відбуваються в технологічних процесах виробництва харчових продуктів та у довкіллі і допомогти у професійній діяльності майбутніх фахівців харчової промисловості.

Сировина для харчових продуктів
Метою начальної дисципліни є формування у здобувачів ОС «бакалавр» цілісного уявлення про сировину для харчових продуктів, яка забезпечує задані властивості різних харчових продуктів; отримання здобувачами вищої освіти знань про якість сировини для окремих галузей харчової та переробної промисловості, принципів визначення відповідності якості сировини вимогам нормативної документації; набуття студентами практичних навичок, необхідних для майбутньої ефективної технологічної, організаційної, науково-дослідної діяльності. Вивчення дисципліни надає фахівцеві знань, достатніх для розуміння сутності якості сировини та впливу її якості на виробництво харчових продуктів. На основі цих знань здобувач вищої освіти може в майбутньому обрати для себе певне професійне спрямування чи згодом працювати на посадах, які потребують широкого діапазону знань харчових технологій