Фізична та колоїдна хімія

Фізична та колоїдна хімія

Предметом дисципліни є вивчення законів протікання хімічних процесів у часі, законів хімічної рівноваги, будови атомів, молекул та речовин на молекулярному  та вивчення дисперсного стану речовини, поверхневих явищ  в дисперсних системах, ролі цих явищ у визначенні фізико-хімічних властивостей колоїдних розчинів. Фізична та колоїдна хімія є базою для всіх технологічних дисциплін.

Мета дисципліни – навчити студентів розуміти основи фізико-хімічних процесів, що відбуваються при одержанні харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення та в технології харчування, а також використовувати класичні та нові фізико-хімічні методи дослідження структури та властивостей речовин, основні положення хімії поверхневих явищ для характеристики технологічних процесів у харчовій промисловості.

Інжиніринг біопроцесів.Модуль 1.Процеси та апарати біотехнологічних виробництв

Інжиніринг біопроцесів.Модуль 1.Процеси та апарати біотехнологічних виробництв

Предметом вивчення навчальної дисципліни є основні процеси і апарати біотехнологічних виробництв та їх застосування в біоінженерії.

Метою викладання навчальної дисципліни є підготовка студента до вивчення спеціальних дисциплін навчального плану, усвідомлення та засвоєння фізичної суті теплових, масообмінних та гідромеханічних процесів, будови і методів розрахунку типових апаратів.

Основними завданнями вивчення дисципліни є завершити загальноінженерну підготовку бакалавра, ознайомити його з основними технологічними процесами, забезпечити опанування студентами методик розрахунку апаратів, принципами моделювання і оптимізації.

Фармацевтична хімія_ВВ

Фармацевтична хімія_ВВ

Метою навчальної дисципліни «Фармацевтична хімія» є формування наукового світогляду здобувачів вищої освіти, розвиток у них сучасних форм теоретичного мислення та здатності до аналізу інформації; отримання необхідних знань про склад, будову, методи одержання, властивості основних лікарських засобів та оволодіння основними методи фармацевтичного аналізу.