Технологія кондитерських виробів
Предметом навчальної дисципліни «Технологія кондитерських виробів» є основні фізико-хімічні, колоїдні, біохімічні, мікробіологічні процеси, які відбуваються під час виготовлення кондитерських виробів; технології виготовлення виробів, методи та засоби контролю в галузі.
Метою навчальної дисципліни «Технологія кондитерських виробів» є оволодіння студентом теоретичними знаннями і набуття практичного досвіду з технології, технохімконтролю у кондитерському виробництві; принципами удосконалення технологій, ресурсо- та енергозбереження.
Завданням навчальної дисципліни є отримання студентами в результаті її вивчення знань, умінь і навичок, що стосуються основних понять технології кондитерського виробництва; теорій та законів, якими користуються для вивчення технологій кондитерського виробництва, принципів удосконалення технологічних процесів, сутності різноманітних процесів, закономірності їх перебігу в технології кондитерського виробництва; принципових та апаратурно-технологічних схем та способів виробництва основного асортименту кондитерської продукції; вимог нормативних документів до готової продукції, методів контролю якості та безпеки.