Ресторанна справа

Ресторанна справа

       Метою викладання навчальної дисципліни «Ресторанна справа» є формування системи базового комплексу знань у студентів щодо історичного розвитку ресторанного господарства та перспектив у сучасних умовах, специфічних особливостей діяльності підприємств ресторанного господарства, основ організації роботи закладів ресторанного господарства, формування у студентів організаторських здібностей, а також навчити застосовувати отриманні знання при вирішенні різнопланових завдань з організації роботи закладів ресторанного господарства.

       Основними завданнями вивчення дисципліни «Ресторанна справа» є надання комплексу теоретичних та практичних знань студентам для подальшого їх навчання за обраним напрямом та роботи за спеціальністю, з таких питань: основи організації закладів ресторанного господарства; склад послуг, що надаються у закладах ресторанного господарства та основні вимоги до них; принципи, методи та форми обслуговування споживачів; способи й правила подавання страв і напоїв; особливості обслуговування різних заходів; якість та конкурентоспроможність товарів та послуг закладів ресторанного господарства в сучасних умовах.