Загальні технології харчових виробництв
Метою викладання навчальної дисципліни «Загальні технології харчових виробництв» є надання студентам базових знань з технологій харчових продуктів, шляхів їх інтенсифікації, підвищення якості готових виробів та ефективності виробництва; опанування студентами методами визначення фізико-хімічних показників складу і властивостей харчової сировини, напівфабрикатів, товарної продукції, відходів харчових виробництв та оцінювання їх якості згідно вимог чинної нормативно-технічної документації.
Основними завданнями вивчення дисципліни «Загальні технології харчових виробництв» є надання майбутнім фахівцям економічного профілю необхідних знань з питань сучасних технологій харчових виробництв з метою підготовки їх до виконання дипломної та магістерської робіт та для подальшої самостійної роботи у різних галузях харчової промисловості.