Загальні технології харчових  виробництв

Загальні технології харчових виробництв

Метою викладання навчальної дисципліни «Загальні технології харчових виробництв» є надання здобувачам базових знань з технологій харчових продуктів, шляхів  їх інтенсифікації, підвищення якості готових виробів та ефективності виробництва; опанування здобувачами методів визначення фізико-хімічних показників складу і властивостей харчової сировини, напівфабрикатів, товарної продукції, відходів харчових виробництв та оцінювання їх якості згідно вимог чинної нормативної документації.

Основними завданнями вивчення дисципліни «Загальні технології харчових виробництв»  є надання майбутнім фахівцям необхідних знань з питань сучасних технологій харчових виробництв, а також з метою підготовки їх  до виконання кваліфікаційної роботи та для подальшої самостійної роботи у різних галузях харчової промисловості.

Міждисциплінарні зв’язки. Дисципліна «Загальні технології харчових виробництв» є однією із обов’язкових компонентів освітньої програми «Менеджмент».  Постреквізити дисципліни – «Управління операційною діяльністю підприємств харчової промисловості, в т.ч. курсовий проєкт», «Виробнича практика», «Переддипломна практика», «Кваліфікаційна робота».

Іноземна мова (за професійним спрямуванням)

Іноземна мова (за професійним спрямуванням)

Метою викладання навчальної дисципліни “Іноземна мова (за професійним спрямуванням)” є формування необхідної комунікативної компетентності у сферах професійного та ситуативного спілкування в усній і письмовій формах.

Основними завданнями вивчення дисципліни “Іноземна мова (за професійним спрямуванням)” є набуття навичок практичного володіння іноземною мовою в різних видах мовленнєвої діяльності в обсязі тематики, зумовленої професійними потребами; одержання новітньої фахової інформації через іноземні джерела; користування усним монологічним та діалогічним мовленням у межах побутової, суспільно-політичної, загальноекономічної та фахової тематики; переклад з іноземної мови на рідну текстів загальноекономічного характеру; реферування та анотування суспільно-політичної та загальноекономічної літератури рідною та іноземною мовами.

Історія і культура України
Береговий Сергій Ігорович

Історія і культура України

Предметом вивчення дисципліни є етапи розвитку, досягнення української культури та основні закономірності культурогенезу, історія світової та вітчизняної культурологічної думки. Мета дисципліни – формувати у студентів систему знань про загальнолюдські цінності та національні пріоритети, закономірності культурного процесу, українську культуру, як специфічний та унікальний феномен людства; розглядати культури в розвитку, єдності та суперечності різноманітних процесів і тенденцій, розкрити сутність і особливості української культури як складової європейського культурного простору, визначити внесок національних досягнень у світову загальнолюдську скарбницю. Завдання дисципліни полягає в оволодінні студентами знаннями з історії української культури, науковою методологією та основними термінами і поняттями на рівні відтворення та тлумачення, підготовці фахівців харчової промисловості як людей високої культури, добре обізнаних в історії та сучасних проблемах українського та світового культурного розвитку, вмінні застосовувати знання для визначення лінії особистої поведінки в умовах розмаїття культур.