Харчові технології. Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів
Метою начальної дисципліни «Харчові технології» є надання здобувачам освітнього ступеня бакалавр теоретичних знань про сукупність процесів, які забезпечують задані властивості різних харчових продуктів; про технологію і техніку окремих галузей харчової та переробної промисловості, принципів удосконалення технологій, ресурсо– та енергозбереження; набуття здобувачами практичних навичок, необхідних для майбутньої ефективної інженерно–технологічної, організаційної, науково–дослідної та педагогічної діяльності. Вивчення дисципліни надає фахівцеві знання, достатні для розуміння сутності технологічних процесів виробництва харчових продуктів; обґрунтовування технологічних параметрів оброблення сировини та ведення технологічного процесу виробництва харчової продукції. На основі цих знань здобувач вищої освіти може в майбутньому обрати для себе певну спеціалізацію чи згодом працювати на посадах, які потребують широкого діапазону знань харчових технологій.