Основи кріогенних і сушильних технологій
Башта Алла Олексіївна

Основи кріогенних і сушильних технологій

Метою навчальної дисципліни „Основи кріогенних і сушильних технологій” є формування у здобувачів знань та навичок щодо традиційних та новітніх способів отримання заморожених, сухих продуктів та напівфабрикатів із харчової сировини; особливостей заморожування та кріогенного сушіння як альтернативи існуючим високотемпературним технологіям.

Технологія природних харчових сорбентів+КР
Бажай-Жежерун Світлана Андріївна

Технологія природних харчових сорбентів+КР

Метою навчальної дисципліни є формування у здобувачів знань та навичок щодо прогресивних технологій природних харчових сорбентів із різних видів рослинної сировини; ознайомлення з фізико-хімічними властивостями сорбентів, основними компонентами природних комплексів харчових сорбентів; різними видами сировини, способами її консервування та сучасними методами перероблення для виробництва природних харчових сорбентів; показати перспективи застосування сорбентів при створенні інноваційних харчових продуктів. необхідної бази

Основними завданнями вивчення навчальної дисципліни «Технологія природних харчових сорбентів » є вивчення загальних питань з ентеросорбції, фізико-хімічних властивостей сорбентів; освоєння методів отримання та визначення вмісту природних харчових сорбентів у різних видах сировини; ознайомлення з прогресивними технологіями харчових сорбентів; опанування принципів збагачення природними харчовими сорбентами та їх компонентами харчових продуктів; вивчення дії сорбентів на роботу шлунково-кишкового тракту організму людини та регулювання обміну речовин; набуття умінь використовувати отримані знання для розроблення інноваційних продуктів оздоровчого, функціонального та лікувально-профілактичного призначення.