Аналітична хімія
Костенко Єлизавета Євгеніївна

Аналітична хімія

Метою викладання навчальної дисципліни "Аналітична хімія" є оволодіння сучасними методами аналізу речовин.

Основними завданнями вивчення дисципліни "Аналітична хімія" є вивчення основ теорії хімічних та інструментальних методів аналізу, опанування основних операцій, якими супроводжується процес виконання аналізу об'єктів.

Фізична хімія
Ковальова Світлана ОлександрівнаОвчаров Михайло Леонідович

Фізична хімія

Фізична хімія - наука про загальні закономірності перебігу хімічних процесів. Знання фізичної хімії дозволяє дати відповідь на питання про принципову можливість, напрямку, швидкості протікання хімічного процесу і його кінцевий результат. Фізична хімія є теоретичною основою всіх хімічних дисциплін і процесів хімічної технології, дає ключ до розуміння законів протікання і механізм хімічних перетворень, і, тим самим, свідомого управління ходом хімічного процесу.
Лабораторні роботи передбачають поглиблене ознайомлення з фізико-хімічними процесами, які лежать в основі одержання та дослідження складу і властивостей хімічних речовин, необхідними приладами, методикою проведення лабораторних досліджень, набуття навичок самостійно аналізувати системи і виконувати необхідні розрахунки.
Внаслідок вивчення фізичної хімії набувається цілісне уявлення щодо процесів та явищ, які відбуваються в неживій та живій природі; розуміння можливості сучасних наукових методів пізнання природи, володіння ними для рішення конкретних завдань, що виникають при виконанні професійних функцій.

Хімія гетероциклів
Ковальова Світлана Олександрівна

Хімія гетероциклів

Метою навчальної дисципліни «Хімія гетероциклів» є  формування у майбутніх фахівців-хімічних технологів теоретичного базису та наукового світогляду, що дає можливість отримати здобувачам вищої освіти необхідний мінімум знань з важливого розділу органічної хімії, а в практичній роботі - розуміння методів одержання, фізичних та хімічних властивостей гетероциклічних сполук різних типів, їх наявність та роль у природі, використання в медицині, хімічній та харчових технологіях тощо.