Основи товарознавства харчової продукції
Кійко Вікторія Вікторівна

Основи товарознавства харчової продукції

Метою викладання дисципліни «Основи товарознавства харчової продукції» є формування у студентів системи спеціальних теоретичних знань та практичних навичок для вибору найбільш доцільних видів традиційної та нової сировини для розробки і виготовлення продуктів харчування оздоровчого характеру, забезпечення оптимальних запасів сировини, контролю її якості при зберіганні та використанні; оволодіння навичками органолептичного та інструментального методів контролю якості продуктів харчування, вивчення споживних властивостей, харчової цінності, класифікації, асортименту, основ виробництва, правил зберігання усіх груп продовольчих товарів та дослідження якості і безпеки продуктів харчування різних виробників.