Опції зарахування
Мікробіологія
Мета дисципліни – надання студентам знань про мікроорганізми, роль у формуванні мікробіології сировини і готових продовольчих товарів всіх груп, сформулювати санітарно-гігієнічні вимоги, що висуваються до закладів сфери обслуговування. У результаті вивчення дисципліни морфологію, фізіологію мікроорганізмів, що викликають псування харчової продукції; особливості основних біохімічних процесів, що спричиняються мікроорганізмами; значення впливу умов зовнішнього середовища на мікроорганізми та на продовження терміну зберігання харчових продуктів; мікробіологію окремих харчових продуктів особливості санітарно-показових мікроорганізмів та їх роль в оцінці санітарно-гігієнічного стану готового продукту та у процесі зберігання харчового продукту; причини виникнення харчових отруєнь, інфекцій та формування санітарних заходів, які виключають можливість виникнення цих захворювань у закладах сфери обслуговування принципи і методи використання різноманітних методів дезінфекції у закладах сфери обслуговування;