Кріогенна техніка та технологія
Кріогенна техніка та технології або кріогеніка - наука про одержання та використання кріогенних (120 К і нижчих) температур. Вона розробляє та вдосконалює низькотемпературні процеси, технології та обладнання. На базі кріогеніки розвивається ряд інших наук: кріофізика, кріобіологія, кріомедицина, кріоелектроніка та інші.
Сучасні холодильні технології харчового ланцюга
"Сучасні холодильні технології харчового ланцюга" (СХТ) – дисципліна, що дає магістрам-холодильщикам поглиблені знання про сучасні способи та обладнання для холодильного оброблення харчових продуктів, сучасні методи розрахунку процесів холодильного оброблення.
Тепломасообмін
Метою викладання навчальної дисципліни ТЕПЛОМАСООБМІН є одержання студентами знань з основних результатів теоретичних та експериментальних досліджень процесів перенесення теплоти та речовини, ознайомлення з основними методами розв'язання сучасних задач тепломасообміну. Завдання навчальної дісципліни ТЕПЛОМАСООБМІН - формування у студентів навичок вільного користування відповідними таблицями, діаграмами, методиками розрахунків, отримання практичних навичок для розв’язання завдань, пов’язаних із розрахунком та підвищенням ефективності роботи теплового обладнання.
Теплотехнічні вимірювання та прилади
Мета дисципліни – засвоєння знань про принципи побудови сучасних вимірювальних систем управління, їх метрологічне забезпечення, методи та прилади вимірювання.
Завдання дисципліни. В результаті вивчення дисципліни «Теплотехнічні вимірювання та прилади» студент повинен одержати:
компетенції першого рівня (студент повинен знати): загальні принципи побудови сучасних вимірювальних систем; принципи роботи датчиків і приладів для вимірювання технологічних параметрів; технічні характеристики і сфери застосування приладів різних типів;
компетенції другого рівня (студент повинен уміти): вибирати методи та способи одержання вимірювальної інформації; визначати степінь достовірності вимірювань;
компетенції третього рівня (студент повинен мати навички): обґрунтовано визначати технічні засоби вимірювального контуру в залежності від конкретних умов експлуатації.
Теплотехнічні вимірювання та прилади
Мета дисципліни – засвоєння знань про принципи побудови сучасних вимірювальних систем управління, їх метрологічне забезпечення, методи та прилади вимірювання.
Завдання дисципліни. В результаті вивчення дисципліни «Теплотехнічні вимірювання та прилади» студент повинен одержати:
компетенції першого рівня (студент повинен знати): загальні принципи побудови сучасних вимірювальних систем; принципи роботи датчиків і приладів для вимірювання технологічних параметрів; технічні характеристики і сфери застосування приладів різних типів;
компетенції другого рівня (студент повинен уміти): вибирати методи та способи одержання вимірювальної інформації; визначати степінь достовірності вимірювань;
компетенції третього рівня (студент повинен мати навички): обґрунтовано визначати технічні засоби вимірювального контуру в залежності від конкретних умов експлуатації.
Теплохолодотехніка
Мета дисципліни – засвоєння основних способів отримання, перетворення, предачі та використання теплової енергії; принципів дії та основних характеристик теплоенергетичних і холодильних установок, ТОА та пристроїв.