![Біологічно-активні речовини в технологіях](https://cde.nuft.edu.ua/theme/moove/pix/default_course.jpg)
Біологічно-активні речовини в технологіях
Мета дисципліни полягає у формуванні у магістрів необхідних теоретичних знань щодо біологічно-активних речовин традиційної і нетрадиційної сировини, їх значення при створенні нових харчових продуктів оздоровчого призначення із залученням біотехнологічних процесів .
Завдання дисципліни полягає в формуванні системних знань про закономірності в хімічній поведінці основних класів біологічно-активних речовин у взаємозв'язку з їх будовою, що дозволить використовувати ці знання в якості основи для створення харчових продуктів оздоровчої дії
![Біофармація](https://cde.nuft.edu.ua/theme/moove/pix/default_course.jpg)
Біофармація
Мета дисципліни – засвоєння студентами системи знань щодо впливу фізико-хімічних властивостей, особливості лікарської форми та технології приготування ліків на біологічну дію лікарських речовин, теоретичних принципів, що лежать в основі фармакології, методичним прийомам, які при цьому застосовуються, та продуктами відповідних технологій, що використовуються у фармакологічній галузі виробництва.
![Іммобілізовані ферменти і клітини в біотехнології](https://cde.nuft.edu.ua/theme/moove/pix/default_course.jpg)
Іммобілізовані ферменти і клітини в біотехнології
Мета дисципліни – оволодіння принципами іммобілізації різних біологічних об’єктів, особливостями їх функціонування в іммобілізованому стані, набуття вміння оцінювати ефективність методу іммобілізації, робити висновки щодо можливості застосування іммобілізованих ферментів та клітин у різноманітних галузях науки і техніки, в технологічних процесах тощо.
![Мікробіологія](https://cde.nuft.edu.ua/theme/moove/pix/default_course.jpg)
Мікробіологія
Мета дисципліни – надання студентам знань про мікроорганізми, роль у формуванні мікробіології сировини і готових продовольчих товарів всіх груп, сформулювати санітарно-гігієнічні вимоги, що висуваються до закладів сфери обслуговування. У результаті вивчення дисципліни морфологію, фізіологію мікроорганізмів, що викликають псування харчової продукції; особливості основних біохімічних процесів, що спричиняються мікроорганізмами; значення впливу умов зовнішнього середовища на мікроорганізми та на продовження терміну зберігання харчових продуктів; мікробіологію окремих харчових продуктів особливості санітарно-показових мікроорганізмів та їх роль в оцінці санітарно-гігієнічного стану готового продукту та у процесі зберігання харчового продукту; причини виникнення харчових отруєнь, інфекцій та формування санітарних заходів, які виключають можливість виникнення цих захворювань у закладах сфери обслуговування принципи і методи використання різноманітних методів дезінфекції у закладах сфери обслуговування;
![Мікробіологія галузі](https://cde.nuft.edu.ua/theme/moove/pix/default_course.jpg)
Мікробіологія галузі
Мета дисципліни – засвоєння студентами основ спеціальної мікробіології для подальшого застосування мікробіологічних знань при вивченні загальної та спеціальної технології, обладнання, наукових основ і стандартизації галузі, проходженні виробничої практики, виконанні НДРС, курсових і дипломних проектів.
![Мікробіологія галузі](https://cde.nuft.edu.ua/theme/moove/pix/default_course.jpg)
Мікробіологія галузі
Мета дисципліни – засвоєння студентами основ спеціальної мікробіології для подальшого застосування мікробіологічних знань при вивченні загальної та спеціальної технології, обладнання, наукових основ і стандартизації галузі, проходженні виробничої практики, виконанні НДРС, курсових і дипломних проектів.
![Мікробіологія харчових та косметичних виробництв](https://cde.nuft.edu.ua/theme/moove/pix/default_course.jpg)
Мікробіологія харчових та косметичних виробництв
Предметом є ознайомлення з основними мікроорганізмами, що використовуються при виготовленні харчових продуктів, та мікроорганізмів, що є шкідниками харчових продуктів та косметичних засобів. Основні ознаки мікроорганізмів та їх різноманітність. Місце мікроорганізмів у системі живих істот. Роль мікроорганізмів у природі, сільському господарстві, медицині, харчовій промисловості, біотехнології та інших галузях. Головні напрями розвитку мікробіології. У викладанні дисципліні розглядаються технології, які застосовуються у виробництві лікарських косметичних засобів.
Метою викладання навчальної дисципліни «Мікробіологія харчових і косметичних продуктів» є ознайомлення студентів із традиційними та новими технологіями виробництва косметичних засобів та харчових продуктів, вивчення сучасних вимог до виробництва косметичних засобів відповідно до вимог належних виробничих практик GMP та НАССР.
![Основи вірусології](https://cde.nuft.edu.ua/theme/moove/pix/default_course.jpg)
Основи вірусології
Мета дисципліни «Основи вірусології» – засвоєння студентами знань про різноманітність будови, структурної організації, хімічного складу, особливостей репродукції та способів культивування вірусів, а також отримання студентами знань про віруси, як збудників найбільш небезпечних інфекційних захворювань людства та шляхи використання вірусів у сучасній біотехнології; сформувати у студентів уявлення про віруси як особливу форму існування живої матерії, дати уявлення про різноманітність структурної організації вірусних часток і типів вірусних геномів, стратегії взаємодії вірусів з клітиною-господарем і механізми реплікації вірусного геному, шляхи практичного використання вірусів для подальшого застосування одержаних знань та навичок у майбутній професійній діяльності.
![Сучасні фармацевтичні технології](https://cde.nuft.edu.ua/theme/moove/pix/default_course.jpg)
Сучасні фармацевтичні технології
Навчальний курс "Сучасні фармацевтичні технології" призначений для ознайомлення студентів-магістрів спеціальності 162 "Бітехнологіі та біоінженерія" спеціалізацій " Промислова біотехнологія" та "Фармацевтична біотехнологія" із проблемними питаннями впровадження вимог GMP у фармацевтичне виробництво, інноваційними фармацевтичним технологіям, сучасними досягненнями у водопідготовці, методів аналітичного контролю та моніторінгу технологічних параметрів фармацевтичного виробництва, нових форм готових лікарських засобів та методів пакування, сучасним обладнанням.