Харчова біотехнологія
Белемець Тетяна ОлександрівнаСтабніков Віктор ПетровичУдимович Віктор Миколайович

Харчова біотехнологія

Мета дисципліни – оволодіння особливостями використання мікроорганізмів і продуктів їхнього метаболізму у харчових технологіях, традиційних та нових продуктів мікробного синтезу як харчових добавок та сучасними біотехнологіями їх одержання; аспектами використання генно-модифікованих організмів у харчових виробництвах.

Завдання дисципліни – знання перспектив використання новітніх досягнень біотехнології у харчовій промисловості; основних біотехнологічних способів одержання харчових продуктів та біологічно активних речовин; традиційних біотехнологічних процесів, що використовуються у харчовій промисловості; стану сучасних розробок щодо одержання високоефективних штамів, які використовуються у різних галузях харчової промисловості.