Екологія харчових виробництв

Екологія харчових виробництв

Екологія харчових виробництв вивчає технології окремих галузей харчової промисловості; особливості одержання харчових продуктів та екологічні проблеми кожної галузі; основні джерела викидів та скидів підприємств харчової промисловості та шляхи їх зменшення, способи утилізації відходів та переробки вторинних матеріальних ресурсів харчової промисловості; традиційні та перспективні заходи охорони довкілля від негативного впливу харчових виробництв.

Процеси і апарати харчових виробництв

Процеси і апарати харчових виробництв

Метою навчальної дисципліни «Процеси і апарати харчових виробництв» є завершити загально-інженерну підготовку студента, ознайомити його з основними технологічними процесами, забезпечити  опанування студентами методики розрахунку апаратів, принципами моделювання і оптимізації.