Служба управління персоналом

Служба управління персоналом

Метою викладання навчальної дисципліни “Служба управління персоналом ” є надати можливість майбутнім фахівцям опанувати сучасні  знання для здійснення кадрової служби підприємства, яка
забезпечує комплексне вирішення завдань якісного формування й ефективного використання кадрового потенціалу на основі управління всіма компонентами людського фактору.

Основними завданнями вивчення дисципліни “Служба управління персоналом” є:

  1. Ознайомлення студентів з місцем та призначення сучасних служб управління персоналом в загальній системі менеджменту організації.
  2. Визначення функціональних обов’язків, прав та відповідальності служб управління персоналом в загальній системі менеджменту персоналу.
  3. Вивчення взаємозв’язків служби управління персоналом з іншими структурними підрозділами організації в сфері управління персоналом.
  4. Визначення основних професійно-кваліфікаційних вимог до кадрового штату служб управління персоналом.
  5. Ознайомлення з сучасними методиками пошуку та відбору персоналу службами управління персоналом.
  6. Вивчення правил оформлення та ведення кадрової документації службою управління персоналом.
  7. Формування практичних навичок створення, оформлення та ведення кадрової документації з обліку особового складу організації з застосуванням комп’ютерних технологій.
  8. Розвиток у студентів вміння самостійно на практиці аналізувати діяльність служб управління персоналом з метою розробки заходів щодо вдосконалення їх роботи.