Метою викладання навчальної дисципліни «Барна справа і робота сомельє» – є  формування у студентів теоретичних і практичних  знань і уміння при організації роботи і обслуговування у барах, а також із наукових основ зберігання і вживання алкогольних напоїв шляхом поглибленого вивчення основних підходів, принципів і методів роботи бармена і сомельє. Завданнями навчальної дисципліни «Барна справа і робота сомельє» є отримання студентами знань щодо основних положень галузі, процесів виробництва продукції, що застосовуються в закладах ресторанного господарства типу  бар,  складання винної карти закладу. Її збалансованості з картою страв і відповідності класу закладу, організації бездоганної  роботи  закладів такого типу та надання ними  основних та додаткових послуг. Також відпрацювання у студентів практичних навиків і уміння в розв’язанні виробничих ситуацій, надання їм відповідальності за якість виконання посадових обов’язків.