Мікробіологія харчових та косметичних виробництв

Мікробіологія харчових та косметичних виробництв

Предметом є ознайомлення з основними мікроорганізмами, що використовуються при виготовленні харчових продуктів, та мікроорганізмів, що є шкідниками харчових продуктів та косметичних засобів. Основні ознаки мікроорганізмів та їх різноманітність. Місце мікроорганізмів у системі живих істот. Роль мікроорганізмів у природі, сільському господарстві, медицині, харчовій промисловості, біотехнології та інших галузях. Головні напрями розвитку мікробіології. У викладанні дисципліні розглядаються технології, які застосовуються у виробництві лікарських косметичних засобів.

Метою викладання навчальної дисципліни «Мікробіологія харчових і косметичних продуктів» є ознайомлення студентів із традиційними та новими технологіями виробництва косметичних засобів та харчових продуктів, вивчення сучасних вимог до виробництва косметичних засобів відповідно до вимог належних виробничих практик GMP та НАССР.