Технологічні комплекси харчових виробництв
Теличкун Володимир Іванович

Технологічні комплекси харчових виробництв

 Метою викладання навчальної дисципліни   «Технологічні комплекси харчових виробництв»         є підготовка студентів до організаційно-технічної, дослідницької і проектно-конструкторської діяльності, пов’язаної зі створенням сучасних високоефективних потокових ліній харчових виробництв, а також підготовка студентів до вивчення спеціальних дисциплін з використанням отриманих раніше фундаментальних і загальнотехнічних знань.

Основними завданнями вивчення дисципліни       «Технологічні комплекси харчових виробництв»       є ознайомлення із потоковими лініями нового покоління, які сприяють підвищенню продуктивності, якості продукції, що випускається, зниженню матеріальних і енергетичних витрат, направлених на екологічну безпеку виробництва, що сприяє розвитку галузей харчової промисловості, а також набуття знань для удосконалення існуючих і створення нових потокових ліній; ознайомлення з організацією технологічного потоку як системи процесів; вивчення основ системного аналізу та системного синтезу технологічного потоку.