Біотехнологічні основи технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів_3с
Мета дисципліни – дати студентам цілісне уявлення про сукупність процесів, які забезпечують задані властивості різних харчових продуктів, та необхідність використання комплексного підходу при вивченні та удосконаленні технологічних процесів.
Базою для освоєння дисципліни є знання, отримані під час вивчення фундаментальних дисциплін, особливе значення мають курси органічної, фізичної та колоїдної хімії, біохімії, мікробіології, процесів і апаратів харчових виробництв.
Дисципліна формує у студентів науковий підхід до питань удосконалення технологічних процесів харчових виробництв, дає уявлення про спорідненість різних харчових технологій та їх особливості, поглиблює та систематизує знання студентів з фундаментальних дисциплін та вчить використовувати їх для наукового обґрунтування оптимальних параметрів технологічних процесів.
Біотехнологічні основи технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів
Мета дисципліни – дати студентам цілісне уявлення про сукупність процесів, які забезпечують задані властивості різних харчових продуктів, та необхідність використання комплексного підходу при вивченні та удосконаленні технологічних процесів.
Базою для освоєння дисципліни є знання, отримані під час вивчення фундаментальних дисциплін, особливе значення мають курси органічної, фізичної та колоїдної хімії, біохімії, мікробіології, процесів і апаратів харчових виробництв.
Дисципліна формує у студентів науковий підхід до питань удосконалення технологічних процесів харчових виробництв, дає уявлення про спорідненість різних харчових технологій та їх особливості, поглиблює та систематизує знання студентів з фундаментальних дисциплін та вчить використовувати їх для наукового обґрунтування оптимальних параметрів технологічних процесів.
Методологія та організація наукових досліджень_4с
Предметом дисципліни “Методологія та організація наукових досліджень” є методи, методики та алгоритми отримання, опрацювання (з застосуванням прийомів активації творчого мислення) та використання інформації для планування та виконання наукових досліджень і їх подальшого патентного оформлення.
Метою навчальної дисципліни “Методологія та організація наукових досліджень”є ознайомлення студентів з основами організації та проведення наукових експериментів, принципами технічної творчості, алгоритмами вирішення технічних протиріч, а також прийомами оформлення документації з винахідницької діяльності.
Технологічний і хімічний контроль виробництва хліба_3с
Метою навчальної дисципліни «Технологічний та хімічний контроль виробництва хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» є надання студентам теоретичних знань про методи контролю харчової сировини та готової продукції і забезпечити цілісне уявлення про сукупність правил та певних принципів, які використовуються при визначені їх якості, а також сформувати у студентів науковий підхід до реалізації оптимальної системи випробувань і фізико-хімічного контролю виробництва хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчо концентратів.
Під час вивчення дисципліни студенти вивчають структуру технохімічного контролю хлібопекарського, макаронного, кондитерського та харчоконцентратного виробництв; основні положення про організацію роботи виробничої лабораторії; вимоги нормативних документів до показники якості сировини, напівфабрикатів та харчових продуктів; методи оцінювання рівня якості продукції та їх суть; сучасні методи контролю складу сировини, напівфабрикатів та готової продукції; теоретичні основи методів аналізу оцінки якості; методики визначення хімічного складу сировини, напівфабрикатів, готової продукції і відходів виробництва; методики визначення показників якості, метрологічну характеристику методів контролю, розрахункові формули; порівняльну оцінку різних способів оцінки якості харчових продуктів.
Food production general technologies
The aim of teaching the discipline is to provide students with knowledge of food production technologies, ways of its intensifying and improving product quality. Besides it is to provide the necessary knowledge of students concerning technological measures and means to enhance economic efficiency of food production in a market economy.
The aim of the course «Food production general technologies» is to provide students with knowledge of food production technologies, ways of its intensifying and improving product quality. Besides it is to provide the necessary knowledge of students' concerning technological measures and means to enhance economic efficiency of food production in a market economy; formation of students' skills of evaluation system approach to food production technology based on available raw materials, equipment, state of technology, the cost of equipment and raw materials, market demand and so on.
The subject of the course «Food production general technologies» is modern technologies and techniques individual sectors of food and processing industries of Ukraine.
Технології харчових виробництв (Технології хліба, макаронних, кондитерських виробів та харчоконцентратів)
Метою дисципліни «Технології харчових виробництв» є формування у студентів цілісного уявлення про сукупність процесів, які забезпечують задані властивості різних харчових продуктів; отримання студентами знань про технологію і техніку окремих галузей харчової і переробної промисловості, принципи удосконалення технологій, ресурсо- та енергозбереження; набуття студентами практичних навичок, необхідних для майбутньої ефективної інженерно-технологічної, організаційної, науково-дослідної та педагогічної діяльності.
Під час вивчення модуля «Технології хліба, макаронних, кондитерських виробів та харчоконцентратів» студенти вивчають сучасний стан та перспективи розвитку хлібопекарської, макаронної, кондитерської та харчоконцентратної галузей України, властивості основної та додаткової сировини, що використовується у цих технологіях, призначення та перебіг основних технологічних процесів, показники якості готової продукції.
Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчових концентратів
Метою дисципліни «Технології харчових виробництв» є формування у студентів цілісного уявлення про сукупність процесів, які забезпечують задані властивості різних харчових продуктів; отримання студентами знань про технологію і техніку окремих галузей харчової і переробної промисловості, принципи удосконалення технологій, ресурсо- та енергозбереження; набуття студентами практичних навичок, необхідних для майбутньої ефективної інженерно-технологічної, організаційної, науково-дослідної та педагогічної діяльності.
Під час вивчення модуля «Технології хліба, макаронних, кондитерських виробів та харчоконцентратів» студенти вивчають сучасний стан та перспективи розвитку хлібопекарської, макаронної, кондитерської та харчоконцентратної галузей України, властивості основної та додаткової сировини, що використовується у цих технологіях, призначення та перебіг основних технологічних процесів, показники якості готової продукції.