Основи кріогенних і сушильних технологій
Башта Алла Олексіївна

Основи кріогенних і сушильних технологій

Метою навчальної дисципліни „Основи кріогенних і сушильних технологій” є формування у здобувачів знань та навичок щодо традиційних та новітніх способів отримання заморожених, сухих продуктів та напівфабрикатів із харчової сировини; особливостей заморожування та кріогенного сушіння як альтернативи існуючим високотемпературним технологіям.

Технологія природних харчових сорбентів
Бажай-Жежерун Світлана Андріївна

Технологія природних харчових сорбентів

Мета – надання студентам необхідної бази знань в галузі прогресивних  технологій природних харчових сорбентів із різних видів рослинної сировини; ознайомлення  з фізико-хімічними властивостями сорбентів, основними компонентами природних комплексів харчових сорбентів; різними видами сировини, способами її консервування та сучасними методами перероблення для виробництва природних харчових сорбентів; показати перспективи застосування сорбентів при створенні інноваційних харчових продуктів.