Економікс: мікроекономіка, макроекономіка
Ісмаїлова Лілія РафкатівнаСитник Інна ПетрівнаШвед Тетяна Володимирівна

Економікс: мікроекономіка, макроекономіка

Економікс

Мета дисципліни – формування у майбутніх спеціалістів методологічної бази з основ ринкової економіки, мікроекономічного аналізу поведінки суб'єктів ринку та системи знань з теорії поведінки споживача, теорії підприємства та ринкових структур, ринку факторів виробництва, формування системи знань з теоретичної макроекономіки, які відображають сукупні результати економічної діяльності країни та теоретичний інструментарій ринкового і державного регулювання національної економіки.

 

Загальні технології харчових виробництв
Бурченко Людмила МиколаївнаФалендиш Наталія Олексіївна

Загальні технології харчових виробництв

Метою викладання навчальної дисципліни "Загальні технології харчових виробництв" є надання студентам знань з технології виробництва харчових продуктів, шляхів її інтенсифікації та підвищення якості продукції. Забезпечити набуття студентами необхідних знань, щодо технологічних заходів та засобів для підвищення економічної ефективності харчових виробництв в умовах ринкової економіки. 

Іноземна мова (за професійним спрямуванням)
Гаркуша Олена ОлександрівнаМалик Юліана ІгорівнаНикитенко Ольга ВасилівнаЦипанова Наталія ЯрославівнаЧередніченко Галина Анатоліївна

Іноземна мова (за професійним спрямуванням)

Метою викладання навчальної дисципліни “Іноземна мова (за професійним спрямуванням)” є формування необхідної комунікативної компетентності у сферах професійного та ситуативного спілкування в усній і письмовій формах.

Основними завданнями вивчення дисципліни “Іноземна мова (за професійним спрямуванням)” є набуття навичок практичного володіння іноземною мовою в різних видах мовленнєвої діяльності в обсязі тематики, зумовленої професійними потребами; одержання новітньої фахової інформації через іноземні джерела; користування усним монологічним та діалогічним мовленням у межах побутової, суспільно-політичної, загальноекономічної та фахової тематики; переклад з іноземної мови на рідну текстів загальноекономічного характеру; реферування та анотування суспільно-політичної та загальноекономічної літератури рідною та іноземною мовами.

Історія і культура України
Береговий Сергій Ігорович

Історія і культура України

Предметом вивчення дисципліни є етапи розвитку, досягнення української культури та основні закономірності культурогенезу, історія світової та вітчизняної культурологічної думки. Мета дисципліни – формувати у студентів систему знань про загальнолюдські цінності та національні пріоритети, закономірності культурного процесу, українську культуру, як специфічний та унікальний феномен людства; розглядати культури в розвитку, єдності та суперечності різноманітних процесів і тенденцій, розкрити сутність і особливості української культури як складової європейського культурного простору, визначити внесок національних досягнень у світову загальнолюдську скарбницю. Завдання дисципліни полягає в оволодінні студентами знаннями з історії української культури, науковою методологією та основними термінами і поняттями на рівні відтворення та тлумачення, підготовці фахівців харчової промисловості як людей високої культури, добре обізнаних в історії та сучасних проблемах українського та світового культурного розвитку, вмінні застосовувати знання для визначення лінії особистої поведінки в умовах розмаїття культур.