Загальні технології харчових  виробництв
Дунда Світлана ПетрівнаКуц Анатолій Михайлович

Загальні технології харчових виробництв

Метою викладання навчальної дисципліни «Загальні технології харчових виробництв» є надання здобувачам базових знань з технологій харчових продуктів, шляхів  їх інтенсифікації, підвищення якості готових виробів та ефективності виробництва; опанування здобувачами методів визначення фізико-хімічних показників складу і властивостей харчової сировини, напівфабрикатів, товарної продукції, відходів харчових виробництв та оцінювання їх якості згідно вимог чинної нормативної документації.

Основними завданнями вивчення дисципліни «Загальні технології харчових виробництв»  є надання майбутнім фахівцям необхідних знань з питань сучасних технологій харчових виробництв, а також з метою підготовки їх  до виконання кваліфікаційної роботи та для подальшої самостійної роботи у різних галузях харчової промисловості.

Міждисциплінарні зв’язки. Дисципліна «Загальні технології харчових виробництв» є однією із обов’язкових компонентів освітньої програми «Менеджмент».  Постреквізити дисципліни – «Управління операційною діяльністю підприємств харчової промисловості, в т.ч. курсовий проєкт», «Виробнича практика», «Переддипломна практика», «Кваліфікаційна робота».

Іноземна мова (за професійним спрямуванням)
Гаркуша Олена ОлександрівнаМалик Юліана ІгорівнаНикитенко Ольга ВасилівнаЧередніченко Галина Анатоліївна

Іноземна мова (за професійним спрямуванням)

Метою викладання навчальної дисципліни “Іноземна мова (за професійним спрямуванням)” є формування необхідної комунікативної компетентності у сферах професійного та ситуативного спілкування в усній і письмовій формах.

Основними завданнями вивчення дисципліни “Іноземна мова (за професійним спрямуванням)” є набуття навичок практичного володіння іноземною мовою в різних видах мовленнєвої діяльності в обсязі тематики, зумовленої професійними потребами; одержання новітньої фахової інформації через іноземні джерела; користування усним монологічним та діалогічним мовленням у межах побутової, суспільно-політичної, загальноекономічної та фахової тематики; переклад з іноземної мови на рідну текстів загальноекономічного характеру; реферування та анотування суспільно-політичної та загальноекономічної літератури рідною та іноземною мовами.

Історія і культура України
Береговий Сергій ІгоровичДунда Світлана ПетрівнаЛевицька Надія МиколаївнаПилипенко Олександр Євгенійович

Історія і культура України

Предметом вивчення дисципліни є етапи розвитку, досягнення української культури та основні закономірності культурогенезу, історія світової та вітчизняної культурологічної думки. Мета дисципліни – формувати у студентів систему знань про загальнолюдські цінності та національні пріоритети, закономірності культурного процесу, українську культуру, як специфічний та унікальний феномен людства; розглядати культури в розвитку, єдності та суперечності різноманітних процесів і тенденцій, розкрити сутність і особливості української культури як складової європейського культурного простору, визначити внесок національних досягнень у світову загальнолюдську скарбницю. Завдання дисципліни полягає в оволодінні студентами знаннями з історії української культури, науковою методологією та основними термінами і поняттями на рівні відтворення та тлумачення, підготовці фахівців харчової промисловості як людей високої культури, добре обізнаних в історії та сучасних проблемах українського та світового культурного розвитку, вмінні застосовувати знання для визначення лінії особистої поведінки в умовах розмаїття культур.